De gezondheid van uw dier staat bij ons altijd centraal DierenGezondheidsCentrum

Konijnen

Het konijn (Oryctolagus cuniculus) is een zoogdier, behorende tot de orde der haasachtigen (Lagomorpha). Konijnen behoren niet tot de knaagdieren, al wordt dit vaak gedacht. Knaagdieren beschikken in het bovenste deel van het gebit over maar twee snijtanden terwijl haasachtigen er vier hebben, waarvan de twee stifttanden achter de bovenste snijtanden staan.

Vaccinatie tegen Myxomathose en RHD

Het is weer zomer en daarmee neemt ook de kans op myxomatose bij uw konijn toe. Myxomatose is een veel voorkomende konijnenziekte die over gebracht wordt door stekende insecten. Zorg dat de muggen niet meer bij je konijnen kunnen komen. Ook is besmetting via direct contact met besmette dieren of materialen mogelijk.

Tijdig vaccineren voorkomt besmetting. Vaccineer uw konijn in het voorjaar (april-mei) om zo een optimale bescherming te bieden. Als uw konijn nog niet gevaccineerd is voor mei, laat het dan zo snel mogelijk vaccineren.

De ziekte kenmerkt zich door zwelling van de oogleden, mond en anus. Ook verdikkingen in de huid kunnen optreden. Op de foto ziet u waarom u 

besmetting beter kunt voorkomen.

Algemene informatie

Honden

Katten

Konijnen

Knaagdieren

Vogels