De gezondheid van uw dier staat bij ons altijd centraal DierenGezondheidsCentrum

Meer over Andrea van Dongen

Andrea staat graag voor u klaar.

Andrea is sinds november 2007 werkzaam in onze praktijk. Zij heeft brede ervaring in de behandeling van gezelschapsdieren, met een bijzondere affiniteit voor interne geneeskunde en de behandeling van suikerziekte (diabetes mellitus). Door haar geduldige benadering van huisdieren, en zorgvuldige aanpak in de diagnostiek, komen huisdiereigenaren al jaren speciaal voor haar naar het DierenGezondheidsCentrum. Vooral in de behandeling van angstige katten heeft Andrea zeker een streepje voor!

“Van oorsprong kom ik uit Nuenen, waar ik met vele honden, katten en paarden ben opgegroeid. Ik wist dan ook al vroeg: Als ik later groot ben, word ik dierenarts! Na mijn studie Diergeneeskunde in Utrecht kwam ik weer terug naar het zuiden van het land om daar als dierenarts aan het werk te gaan. De uitdaging in dierengeneeskunde zoek ik in het achterhalen van de ziekte van huisdieren, die zelf niet kunnen vertellen waar ze last van hebben. Samen met de symptomen die de eigenaar heeft opgemerkt en goed lichamelijk onderzoek, is het toch vaak mogelijk om de oorzaak van klachten te achterhalen. Iedere patiënt is weer anders: een kat is soms wat eigenzinniger dan een hond en niet iedere patiënt werkt even goed mee. Dit maakt iedere dag weer een uitdaging. Daarnaast vind ik het contact met de eigenaren van de patiënten erg leuk. Met veel patiënten en hun eigenaren heb ik inmiddels dan ook een goede band kunnen opbouwen.”

Andrea woont in Geldrop met haar man en twee zonen. Ze houdt van sporten, lezen en dineren met familie en vrienden. Natuurlijk verdient haar kat Pino ook de nodige aandacht.